Steeds meer Marktplaats trekjes op Tweakers V&A?

Door Jolly_Jumper op zaterdag 12 mei 2012 13:24 - Reacties (41)
Categorie: -, Views: 7.651

Normaliter ben ik niet zo'n "blogger", maar omdat ik de mening van de doorgewinterde Tweaker wel wil weten (met name de Tweaker die vaak op de V&A is) toch maar een keertje een blog :).

Het gaat dus om de V&A hier op Tweakers waarbij je vaak prettig zaken kan doen, zowel als koper als verkoper. Verkopers zijn serieus en reageren gewoon op berichten en geïnteresseerden die bieden nemen het product ook gewoon af. Kortom, iedereen komt zijn afspraken gewoon 'netjes' na in tegenstelling tot veel Marktplaats kopers en verkopers. Details zal ik jullie maar besparen, want die kennen jullie waarschijnlijk wel.

Nu is 't mij de laatste tijden erg opgevallen dat het hier ook steeds meer op Marktplaats begint te lijken: niet reageren op (meerdere DM's, mails), afspraken niet nakomen etc.

Voorbeeld: zo had ik gister weer een wat mindere ervaring. Iemand biedt iets te koop aan voor 100 euro. Ettelijke minuten na het plaatsen van de adv. een DM gestuurd dat ik 't wilde overnemen voor 100 euro. Je zou denken, je bent de eerste dus je mag 'm overnemen. Geen reactie van de verkoper terwijl hij wel online is en nog een paar andere advertenties plaatst. Ondertussen bij de reacties gezien dat er meerdere mensen de vraagprijs hebben geboden en de verkoper meldt daar ook dat m'n bod binnen is, maar nog steeds geen reactie op m'n bod.

Vanmorgen weer de adv. bekeken en ik zie dat hij de prijs opeens heeft verhoogd naar 120 euro. Teveel bieders die 100 euro boden of gewoon een scherpe vraagprijs? Intussen uiteraard nog steeds geen reactie en zojuist zie ik dat hij 'plotseling' verkocht is. Op Tweakers zou je denken dat men op z'n minst het fatsoen heeft om dit soort dingen netjes te melden, in de zin van "ik heb al een hoger bod gekregen" zodat je evt. kan meebieden maar helaas dus niet het geval. Ook stond er niet aangegeven dat hij naar de hoogste bieder gaat en dat 't per opbod gaat. Nou lig ik er niet wakker van dat hij al verkocht is, maar 't lijkt steeds meer op Marktplaats waar die meer regel dan uitzondering is.

Wat vinden jullie, als je iets te koop hebt staan en iemand biedt de vraagprijs: meteen verkopen of wachten of er nog een hogere bod komt? En wat als je bijv. al een deal hebt voor de vraagprijs en plots biedt er iemand hoger? Ben je dan een dief van je eigen portemonnee of kom je gewoon je afspraken na en neem je het verschil voor lief?

In mijn ogen hoor je andere kopers ook te behoeden voor dit soort verkopers die afspraken niet nakomen in de zin van een slechte beoordeling voor de communicatie. Helaas zijn veel verkopers dan op hun tenen getrapt en geven (onterecht?) een slechte beoordeling terug. Voorheen was dit op Ebay ook heel vaak het geval, "Jij geeft mij een negatieve feedback, hier heb je negatieve feedback terug". Dit behoort gelukkig al tot het verleden en verkopers kunnen kopers geen negatieve feedback meer geven.

Voor alle duidelijkheid, dit is slechts een voorbeeld van een recente gebeurtenis maar ik heb ook tigtal voorbeelden waarbij het wél vlekkeloos is verlopen.

Wat is jullie mening over de V&A op Tweakers?

Reacties


Door Tweakers user Gropah, zaterdag 12 mei 2012 13:34

Ik zie ook steeds meer rare dingen gebeuren...

Zoals een ad reposten om weer in de tracker te komen staan voor wat extra aandacht...

Zelf vind ik de situatie die je schets wel een moeilijke. Aan de ene kant denk ik van: mijn fout dat ik hem voor een te lage prijs op V&A zet, maar aan de andere kant denk ik ook: die 20 euro wil natuurlijk ook hebben...

Zou dan echter wel het fatsoen hebben om het gewoon voor 100 euro te verkopen... mijn fout mijn verlies...

Door Tweakers user EvilWhiteDragon, zaterdag 12 mei 2012 13:40

Of ik m voor de 20 euro minder zou verkopen weet ik niet, maar zou in ieder geval wel zorgen dat jij een mogelijkheid krijgt om je bod te verhogen. In het principe wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Door Tweakers user Ikke_Niels, zaterdag 12 mei 2012 13:47

Tja dat is aan de verkopende partij hoe er met de "klant" wordt omgegaan.

Maar ik ben het met je eens, hou je aan de prijs die je neerzet, gelukkig vind ik het systeem van tweakers best betrouwbaar met de reviews, dat is toch wel een prettige indicator.

Zolang het af en toe bij een slechte ervaring blijft ach :)

Door Tweakers user Mediarange, zaterdag 12 mei 2012 13:49

Tja, wat verwacht je anders van een website waarbij 90% uit puberende hobbyisten bestaat? Ik kom op Marktplaats meer betrouwbare mensen tegen dan hier.

Ook deze blog spreekt boekdelen over het niveau hier, de blogger stuurt slechts een berichtje en meteen gaat hij ervan uit dat het om een afspraak gaat.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 12 mei 2012 13:53]


Door Tweakers user Jolly_Jumper, zaterdag 12 mei 2012 14:07

Mediarange schreef op zaterdag 12 mei 2012 @ 13:49:
Ook deze blog spreekt boekdelen over het niveau hier, de blogger stuurt slechts een berichtje en meteen gaat hij ervan uit dat het om een afspraak gaat.
Ik heb nergens vermeld dat ik na een bericht een afspraak heb, in chronologische volgorde:

- Verkoper biedt iets aan voor 100 euro
- Ik stuur een DM dat ik 'm voor dat bedrag wil overnemen
- 's Avonds meldt hij in z'n adv. dat hij m'n bod heeft ontvangen
- Volgende ochtend is de prijs in z'n adv. omhoog gegaan naar 120 euro
- Paar uur later staat de adv. op verkocht

Nogmaals, ik had geen afspraak met de verkoper maar de communicatie (zover die aanwezig is) van de verkoper is ook 0,0. Voortaan even met feiten komen voordat je zomaar dingen roept :).

Edit: Mediarange, jij bent ook nog geen doorgewinterde Tweaker om 't te kunnen ervaren hier ;).

[Reactie gewijzigd op zaterdag 12 mei 2012 14:26]


Door Tweakers user ApC_IcE, zaterdag 12 mei 2012 14:19

Ik begrijp precies wat je bedoelt.
Ik ben een tijdje aan het zoeken naar een ssd voor in mijn laptop.
Meerdere (stuk of 4) verkopers benaderd met een bod.
3 reageren niet op mail of DM en 1 reageerd met puur en alleen "120,-" (terwijl ik 100 bood), voor de rest geen 1 letter.
Dit is niet hoe ik altijd kocht en verkocht via tweakers. :(

Door Tweakers user Juicy, zaterdag 12 mei 2012 14:54

Ik begrijp niet helemaal je reactie op het scenario wat je zelf aangeeft. Ik kan me echter wel irriteren aan:
- Verwijderen en weer opnieuw aanbieden van hetzelfde artikel. Dat komt de laatste tijd steeds vaker voor.
- Geen reactie als je iets vraagt per mail/DM.
- Als je reactie krijgt dan is het soms of er iemand met een achterstand reageert. Normale zinnen zijn dan niet mogelijk.
- Biedingen zonder richtprijs en dan het zinnetje; "Bij een te laag bod kan ik van de bieding af zien" ...

Door Tweakers user sypie, zaterdag 12 mei 2012 14:57

Ik snap de frustratie, het is niet netjes. Aan de andere kant doe je ook een aanname: de verkoper heeft gezegd dat je bod ontvangen is, niet dat je de eerste of hoogste bieder bent. Een ontvangen bod is natuurlijk iets anders dan een geaccepteerd bod. Maar het blijft niet netjes wat de verkoper in deze gedaan heeft. Een DM had er prima afgekund met: "Sorry, de verkoopprijs was te laag waardoor ik de prijs ¤20 hoger heb gezet. Wanneer je nog steeds het artikel wilt hebben voor ¤120 kun je me een DM sturen, je hebt eerder geboden dus je staat vooraan in de rij. Wanneer je het artikel niet meer wenst voor de nieuwe prijs zou ik dit ook van je willen horen zodat ik de volgende in de rij blij kan maken."

Maar ja, er zijn nog weinigen die dit fatsoen in hun donder hebben.

Door Tweakers user Andros, zaterdag 12 mei 2012 14:58

Probleem met richtprijzen en bieden is dat je vaak van die schijtmailtjes krijgt van "wat is je laagste prijs?" en "wat is het uiterste bod waarvoor je em weg doet?". Dergelijke lui reageer ik al niet eens meer op of ik stuur terug: "er staat bieden, doe een leuk bod en we kijken wel :)" (ik blijf altijd vriendelijk uiteraard). Ook van die marktplaatstrekjes en hopen mensen die niet weten wat een veiling of bod nu precies in houdt.

Door Tweakers user wind-rider, zaterdag 12 mei 2012 15:18

Heb inderdaad ook het idee dat het achteruit is gegaan. Ben sinds 2005 lid hier en op zich genoeg goede ervaringen gehad, maar de laatste paar jaar is het minder geworden.

Er zijn ook steeds meer mensen die alleen registreren om iets te kunnen kopen / verkopen. Ik ga daarom ook geen reacties van V&A meer via mail behandelen.

Het hoeft niet per sé verkeerd te gaan, maar ik heb een keer gehad dat ik ongeveer gestalked werd met mailtjes in warrig Nederlands met gifplaatjes van draaiende molens en klavertjes vier ed. bovenaan 8)7
Ik had die man netjes laten weten geen zaken te willen doen omdat hij onbetrouwbaar overkwam: net geregistreerd, heel opdringerig, raar Nederlands (mix van heel beleefd en heel slordig taalgebruik door elkaar, rare woordkeuzes). Toch kreeg ik iedere keer nieuwe smeekmails van hem èn zijn vrouw omdat de printplaat van zijn harde schijf stuk was en hij zag dat de harde schijf die ik aanbood van hetzelfde type was.
Toen ik hem na veel gezeik het voordeel van de twijfel heb gegeven en adres en betaalinfo uitgewisseld had (deal was rond), haakte hij ineens af 8)7

Andere gevallen die ik meegemaakt zijn het maken van een deal, vervolgens zegt de koper "wil je het nog even vasthouden, ik krijg over twee weken weer geld" en na twee weken haakt ie alsnog af. Ondertussen heb je andere potentiële kopers al (voor niks) moeten afwijzen...

Of iemand die zei iets te komen ophalen en vervolgens niet op kwam dagen, terwijl hij wist dat mijn ouders ervoor thuisgebleven waren (ik was toen zelf niet thuis). Vervolgens sorry zeggen, zeggen dat hij het een andere keer wilde ophalen omdat hij het druk had en uiteindelijk helemaal niet meer reageren...

Gelukkig worden veel deals ook wèl netjes afgerond. :)

Door Tweakers user masauri, zaterdag 12 mei 2012 15:24

Ik ben het eens met de vraagstelling van Jolly_Jumper.
De vraag die ik me dan stel, hoe kan je dit vermijden?
Of hoe kan je dit counteren?
Mensen pas na een x-aantal geregistreerde tijd toegang geven tot de V&A?

Door Tweakers user Jolly_Jumper, zaterdag 12 mei 2012 15:33

Denk dat dit niet te vermijden is en dat 't gewoon echt aan de (ver)koper in kwestie ligt. Heb ook zo vaak heel goed zaken gedaan met mensen die bijv. al een aantal jaren op Tweakers zitten, maar bijv. voor 't eerst pas iets verkopen en nog 0 feedback hebben. Nogmaals, met deze account (en nog een andere die gebanned is :P) toch al meer dan 100 transacties achter de rug en zeker 98% daarvan is gewoon goed verlopen.

Door Tweakers user BaBy-G, zaterdag 12 mei 2012 15:40

Het fatsoen is bij sommige mensen echt ver te zoeken, de door jou beschreven irrtaties kan ik daarom ook beamen :/

Waar ik mij persoonlijk ook dood aan erger is de manier waarop mensen elkaar aanspreken. Een groet of gedag is vaak al te veel gevraagd. Soms mag je al blij wezen dat het berichtje uit 1 zin bestaat, voor zover je: " eeh, 50 kom ik het ophalen" een nog een zin kan noemen.

Vaak krijg je slechts: "50" :') als bericht op het geen dat je te koop aanbiedt.
Erg triest.

Door Tweakers user judgewooden, zaterdag 12 mei 2012 17:26

Jongens niet zo miepen als je ontevreden bent over het gedrag van een gebruiker in de V&A dan geef je hem toch gewoon 0 of -1 feedback dan kunnen andere gebruikers dat zien en er gepast mee omgaan. Opgelost & Klaar is Kees.

Door Tweakers user __1337__, zaterdag 12 mei 2012 17:54

Ik kan me hier ook inderdaad aan irriteren. Ik ben al blij áls ik iets verkoop op het moment dat ik het plaats. Ik oriënteer me vaak goed wat iets 'mag' kosten voor mijn gevoel, en wat anderen er voor vragen. Vaak heb ik wel speling naar beneden toe, maar ik hou er niet van als mensen vage berichtjes sturen met een aantal woorden. Ik reageer wel altijd en ik reageer ook beleefd. Degene die inprincipe het eerst komt, maalt ook het eerst.

Door Tweakers user KnoxNL, zaterdag 12 mei 2012 18:56

Als ik dingen verkoop is 't heel simpel, ik geef een vraagprijs op en de eerste die die biedt heeft het artikel. Ik mail mensen ook altijd terug, ook als ze het niet hebben.

Best nog een werk soms, zoals de laatste SSD die voor weinig weg mocht. Binnen een paar minuten 12 reacties.

Soms gaan mensen dan hoger bieden, maar daar ga ik niet op in. Een deal is een deal.

Ik vind het ook altijd erg fijn als dingen binnen een paar minuten zijn afgehandeld, veel fijner dan een paar euro extra.

Door Tweakers user 195780, zaterdag 12 mei 2012 20:26

masauri schreef op zaterdag 12 mei 2012 @ 15:24:
Ik ben het eens met de vraagstelling van Jolly_Jumper.
De vraag die ik me dan stel, hoe kan je dit vermijden?
Of hoe kan je dit counteren?
Mensen pas na een x-aantal geregistreerde tijd toegang geven tot de V&A?
Op het oog een prima maatregel om pas na een x-aantal "nuttige bijdragen" toegang te geven tot de V&A.
Zo wordt het op Hardware.info ook gedaan, maar kijk daar eens naar het dieptrieste niveau van de talloze analfabete bijdragen. :X
Dat zou zomaar het neveneffect van zo'n maatregel kunnen zijn. :+

Door Tweakers user 195780, zaterdag 12 mei 2012 21:19

judgewooden schreef op zaterdag 12 mei 2012 @ 17:26:
Jongens niet zo miepen als je ontevreden bent over het gedrag van een gebruiker in de V&A dan geef je hem toch gewoon 0 of -1 feedback dan kunnen andere gebruikers dat zien en er gepast mee omgaan. Opgelost & Klaar is Kees.
Het is meer regel dan uitzondering, dat op een volkomen terechte kritiek op slecht aso gedrag, een niet terechte wraakactie volgt van drie rode sterren. :X
Het is buitengewoon jammer dat het reglement hier niet in voorziet, of kan voorzien.

Door Tweakers user MAX3400, zondag 13 mei 2012 00:10

- Ads die binnen een week opnieuw verschijnen: meldpunt aanklikken en ze verdwijnen dan vanzelf.

- Mailtjes/DM's met korte (soms asociale) berichten of bedragen: negeren.

- Niet dealen met mensen die geen goede feedback hebben; dat voorkomt de wildgroei van "nieuwe aanbieders".

Ach, misschien is het hier ook wel een Marktplaats af & toe; je kan ook beredeneren dat het crisis is voor sommige mensen en dat alles in de verkoop/aankoop voor zo veel/weinig mogelijk moet. Het zelf ook nog een paar ads staan en als ik hier niet een redelijke prijs voor krijg (nadruk op redelijk), gaan de produkten gewoon bij het grofvuil.

Kreeg laatst een voorstel voor een xbox-game die ik te koop heb: minder dan 10 Euro incl. verzenden. De game zelf kost nieuw nog 30+ Euro, game in mijn bezit is letterlijk 10 minuten gebruikt en door de afzetters van TPG kost verpakken & verzenden me al 4 Euro. Wat is dan een redelijk bod? Geen idee maar voor een dusdanig verlies/marge loop ik dus liever naar de container.

[Reactie gewijzigd op zondag 13 mei 2012 00:10]


Door Tweakers user Bluebe, zondag 13 mei 2012 01:39

Mijn ervaringen met V&A zijn wisselend geweest. Zo biedt ik eigenlijk altijd wel een eerlijke prijs en hoef ik niet alles voor de bodem prijs of er zelfs onder. Zo heb ik al een aantal Xbox 360 & ps3 spellen overgenomen en dat ging altijd prima. Nog beter was de overname van een Iphone 4, een zeer nette prijs kunnen afspreken, gewoon eerlijk gezegd wat ik hem kon bieden want hij zat net wat boven mijn budget en toen tot een prijs overgekomen waar beide partijen tevreden over waren.

Ook vaak genoeg mee gemaakt dat mensen advertenties online zetten en vervolgens nauwelijks reageren. Ook leuk als je zo goed als een overeenstemming hebt en dat ze onderweg gewoon opeens de hele deal gaan veranderen.

Alleen kijken naar feedback werkt natuurlijk ook niet er zijn natuurlijk ook nieuwe mensen en er zal toch echt iemand moeten zijn die voor het eerst zaken met ze doet voordat er evt. feedback gegeven kan worden. Je moet natuurlijk ergens beginnen. Overigens groeit het aantal oplichters ook hier, en blijf opletten als iets te mooi is om waar te zijn is het ook vaak zo....

Door Tweakers user marcel87, zondag 13 mei 2012 04:24

Ik erger me altijd aan slordige ads, je weet wel van die ads waarin je zelf mag googlen of puzzelen van wat degene nu bedoelt. Of van die ads met drie woorden er in en dan de tekst "meer hoef ik niet te zeggen". Serieus wtf? ben je nou enthousiast iets aan het verkopen of ben je lui en wil je die rotzooi binnen 10 seconden online hebben staan? Vreemd vind ik dat, dat je dat op MP doet is nog te begrijpen met die klote-editor daar. |:(

Ook bij veilingen vind ik het gepraat over "als het bod te laag is behoud ik het recht om blablaba" één groot gelul. Als je meteen al zo begint moet je gewoon geen veiling houden ;(. Overigens vind ik TEAB de laatste tijd ook extreem, zelfs bij nieuw spul wordt dat al gebruikt. Zet meteen je minimum richtprijs erop, scheelt een boel mail/DM's en energie en misschien trek je dan ook meer kopers.
Net als het missen van foto's of ontzettend vage foto's. Ik hoop dan altijd dat ze van het verkochte waar nu eindelijk eens een goede camera gaan kopen, maar vaak is dat nee helaas...
Trouwens ook nog maar niet gesproken over vieze ads... brr bij die opengetrokken computers waar vettig stof van 5 jaar ligt ingekuild of van die niet-schoongemaakte CPU's met koelpastaresten erop of van die toetsenborden met etensresten waar je nog een complete maaltijd aan hebt. Serieus WTF? haha :Y)

Met het geven van serieus gefundeerde negatieve feedback heb ik die wraakactie ook eens ervaren. De persoon in kwestie heeft aan het beheer gevraagd zijn naam en al zijn feedback op zijn eigen profiel naderhand te laten verwijderen... triest dat daar dan weer van hoger hand gehoor aan wordt gegeven. Mja... in principe zat het zo dat ik contact had opgenomen om een SSD over te nemen. Hij deed zich voor als Hendrik Jan wonende in Didam, prima! Maar toen kwam ik bij het ophalen erachter dat hij Ozkan heette, wel in Didam woonde maar totaal ergens anders dan opgegeven en de SSD seal was gebroken. Naderhand heb ik hem er nog over gesproken en het werd dus één groot gezeik... de negatieve reactie heb ik overigens op mijn profiel gewoon laten staan. Het zegt in dit geval ontzettend veel over die persoon ipv moi.

De laatste tijd heb ik ook wel vaker dat mensen niet reageren of extreem laat. Zo laatst ook eens, had ik gereageerd om wat fans en andere meuk op te kopen. Bijna in één dag alles rond, alleen de betaling nog niet. 2dagen later, niks. DMtje gestuurd, niks. 1 week later niks. Gewoon 4 weken later gaat ie nog eens reageren dat ik het spul wel kon krijgen, maar toen had ik het niet meer nodig en zei dat het best onfatsoenlijk is om van hem niks meer te horen. Het kwam er op neer dat ik niet zo'n grote bek moest hebben omdat ie kreupel thuis zat, tja wtf? Moet ik vanachter mijn beeldscherm ruiken dat ie ziek thuis zit? hahaha 8)7 ;(

Ook altijd vind ik het jammer dat als je een richtprijs noemt, bijv. 5 euro voor een game incl. verzending dat niemand interesse heeft en zet je hem gratis dan zijn ze er opeens bij. Soms heb je dan zo opeens 5 kopers die dan boven de 5 euro gaan bieden om de game maar te krijgen, haha. :9

Eigenlijk bij alle dingen die ik verkoop probeer ik iedereen duidelijk te beantwoorden en eenmaal een bod waarmee ik akkoord ben gegaan blijf ik ook bij. Dat is dan jammer voor procentueel iets meer geld, maar dat vind ik gewoon eerlijk naar die persoon toe. Eigenlijk behandel ik iedereen zoals ik dat zelf ook prettig zou vinden. Over het algemeen zijn de gemaakte deals vanaf mijn kant als verkoper en koper vrij goed verlopen. Behalve dan van die gozert met zn SSD.

Wat mij betreft mag er echt een drempel worden ingevoerd of in combinatie van elkaar: x-aantal nuttige berichten/ x-dagen geregistreerd/ x-waarde positieve reactiescore/ max. per twee of drie weken herplaatsen. Weren kan je nooit helemaal, maar proberen het te verbeteren is nooit verkeerd in mijn ogen.

[Reactie gewijzigd op zondag 13 mei 2012 04:40]


Door Tweakers user Tomba, zondag 13 mei 2012 12:01

Ik herken helemaal wat je zegt. 'vroeger' werd er een stuk minder verkocht hier maar de kwaliteit was ook veel hoger. Door ervaringen uit het (recente) verleden hou ik aan:
- Geen foto = niet kopen
- Niet minimaal 5 positieve (recente!) reviews = niet kopen/alleen verkopen bij vooruitbetaling
- Reacties in de trand van 'Wat is je minimum prijs' / 'xx euro kom ik het halen' of zonder aanhef of afsluiting krijgen van mij standaard een korte melding 'bieden staat vrij, vraagprijs staat in de advertentie'

Op deze manier heb ik heel goede ervaringen met T.net V&A, véél beter dan Marktplaats. Met name door de beoordelingen dus...

Door Tweakers user -36-, zondag 13 mei 2012 15:02

Het is (gelukkig) nog steeds een open website waar een ieder wat te koop kan aanbieden. ook tokkies en ander gespuis. Zelf een beetje nadenken kan dan ook geen kwaad, Zal bv ook nooit een smartphone of ander wannabee item kopen bij aanbieder zonder feedback en of weinig forum reacties. Wat naar mijn ervaring ook vaak het soort mensen is dat MP stijl ads plaatst, dus niet of erg lomp reageren, of rustig 100,- euri vragen voor oude p4 meuk. Of nog beter eerst een prijs afspreken en als ze dan voor de deur staat in ene keer nog beginnen af te dingen omdat je hem ergens anders goedkoper hebt gezien. En als je hier vervolgens melding van maakt in de feedback krijg je geheid nog een negatieve feedback terug ook. Waar ik me dan ook nog aan kan ergeren zijn kansloze ruilads onder het mom van niet geschoten is altijd mis, bv: "mijn android 1.6 telefoon tegen jou iphone 4s evt met bijbetaling"

Gelukkig komt kwaliteit vanzelf bovendrijven en heb genoeg top ervaringen van tweakers die weten wat hun spul waard en ik ervanuit kan gaan dat getest gelijk staat aan werkend en er een reeele prijs voor vragen wat weer een hoop gepingel en gedoe scheelt.

Wat denk ik wel zou helpen is een vertraging (al is het maar een paar uur) tussen het maken van account en plaatsen van een V&A.

Dat mensen op zoek zijn naar de goedkoopste prijs is voor de rest niet meer dan redelijk. dat is voor mezelf ook vaak de reden dat ik 2ehands v&a spul koop. Maar doe het dan wel netjes open en eerlijk.

De aanhef vind ik ook weer zo'n lastig punt. Uiteraard hoor je iemand beschaafd aan te spreken zeker het 1e bericht, maar als ik iets in 5 woorden kan vragen moet er dan een komlete brief worden geschreven? Of als er wat berichten heen en weer worden gestuurd moet elk bericht dan geopend/afgesloten worden met beste... / Met vriendelijke groet .... ? Op het forum word dat ook niet echt gewaardeerd.

[Reactie gewijzigd op zondag 13 mei 2012 16:40]


Door Tweakers user Jolly_Jumper, zondag 13 mei 2012 15:51

marcel87 schreef op zondag 13 mei 2012 @ 04:24:
Ook bij veilingen vind ik het gepraat over "als het bod te laag is behoud ik het recht om blablaba" één groot gelul. Als je meteen al zo begint moet je gewoon geen veiling houden ;(.
Deze adv. V&A aangeboden: playstation 3 phat 40gb + controller is een perfect voorbeeld. Zeg je er iets over, krijg je een bijdehante reactie..

Door Tweakers user Rob59, zondag 13 mei 2012 16:19

Sommige ads zijn dan weer geniaal door het onbegrijpelijke. 8-)

V&A gevraagd: 60mm Ventilatoren

Door Tweakers user Hertog6, zondag 13 mei 2012 16:29

Ik herken dit wel heel erg, zowel als koper als verkoper van spullen via de V&A sectie.

Soms kom je mensen tegen die niet eens fatsoenlijk een zin kunnen bouwen, mailtjes met de tekst "50 euro" en meer niet of mensen die BIZARRE deals willen sluiten. Zoals verteld door -36- een Android 1.6 telefoon ruilen voor jou iPhone 4S evt met bijbetaling of oude P4 systemen waar het stof uitpuilt voor 100 euro. Maar waar ik me nog het meeste aan frustreer zijn advertenties waar of geen foto's bij zitten (en er ook niet meer bij komen, zelfs niet eens een plaatje van het internet) of waar er dan toevallig foto's bij zitten dat ik een leesbril bij moet pakken en net zo mee moet trillen als die foto om het "scherp" te zien.

Uiteraard heb je altijd rotte appels in een zak zitten, maar de goeie mensen blijf je hier toch echt wel houden (hoop ik). Al ben ik wel voorstander van een systeem waarbij niet iedereen zomaar met 1 registratiedatum een V&A advertentie mag aanmaken. Iets wat naar mijn mening wel geïmplementeerd mag worden is dat er de volgende eisen gesteld mag worden voor dat iemand een V&A advertentie wil openen (1 of meerdere eisen van het lijstje) :

- Minimaal 14 dagen geregistreerd
- Minimaal 5 forum post
- Minimaal 5 reacties op nieuwsitems
- Minimaal 20 karma?

Uiteraard is dit natuurlijk niet het ideale recept voor het sluiten van fatsoenlijke deals via V&A, onfatsoenlijke mensen blijven je altijd wel houden.
Om eens even een voorbeeld te noemen, vorig jaar mijn toenmalige BlackBerry Curve 8250 te koop aangeboden gezet via V&A. Oorspronkelijk stond er in de prijs "Bieden", toen reageerde er een jonge man (zal geen naam en leeftijd noemen overigens) met de vraag of ik eventueel zin had in een ruilhandeltje (stond ook in de advertentie dat ik eventueel te porren was voor een ruilhandeltje). Prima, hij bood een thinclient, harde schijf voor die thinclient, een graka en nog wat geheugen. Daar heb ik akkoord op gegeven, mijn adres gegevens (hij zou het komen ophalen) maar had nog al een 4 dagen niet gereageerd op DM's en stond toen zomaar in eens voor de deur. Ik stond daar helemaal met mijn mond vol tanden, zo van ehmmm..... Normaal gesproken als er iemand langskomt om wat op te halen, in dit geval een telefoon zorg ik er op zijn minst voor dat de telefoon opgeladen is en alles klaar ligt. Nu was ik totaal onvoorbereid, en was de telefoon niet opgeladen, doosje en oplader heb ik moet zoeken op dat moment (want ik was net verhuist namelijk, dus het huis was best rommelig). Uiteindelijk toch alles nog gevonden, prima. Die jongen neemt de BlackBerry mee, ik mijn spullen. Bleek uit eindelijk de graka niet fatsoenlijk te werken (artifects). Reageert op dat front niet meer op DM's.
3 dagen later staat MIJN BlackBerry in eens weer in de V&A (voor 200 euro), ik weet dat ik hier weinig tegen kan doen maar vind dit vrij onfatsoenlijk. Ik spreek die jongeman er op aan, beweert de jongeman zonder droge ogen te zeggen dat hij dit met mij besproken zou hebben via een DM. Op dat moment was mijn woede een beetje gekalmeerd, dus had ik op dat moment laat maar varen. Krijg ik 2 dagen later op een DM van die bewuste jongeman, dat de BlackBerry overleden is en of ik "alsjeblieft toch nog iets van 50 euro wil overmaken naar zijn rekening zodat hij een andere telefoon kan kopen", en de bewuste advertentie van de door mij verkochte BlackBerry stond in eens op verkocht! Toen was mijn bloed echt aan het koken geslagen... ARRGHHH!! Dit soort onfatsoenlijk gedrag ben ik echt nog nooit tegen gekomen via V&A.

Daarnaast heb ik echt hele leuke deals gesloten op V&A, laatst nog een Palm Zire 31 verkocht aan een verzamelaar van Palm OS devices. Heel gezellig gebabbeld met die kerel!

Mijn leukste deal was nog wel, ik zou een PowerPC G4 ophalen, (naam van het dorp was me ontschoten) prima. Ik bood een kratje bier, hij akkoord. Dus ik met het openbaar vervoer die kant uit, met een kratje bier in mijn hand die kant uit. Volgens OV9292 moet ik met de bus bij een halte uitstappen, en vanaf dat punt zou het "10 minuten lopen zijn". Nou OV9292 zijn 10 minuten lopen is meestal in werkelijkheid een 5 minuten lopen. Dus ik kom die bus uitzetten, ik lopen, lopen lopen.. Raak ik verdwaald, uiteindelijk toch nog gevonden, heb ik er een half uur overgedaan (en was te laat) maar op dat moment was mijn telefoon leeg, dus Google Maps was ook geen optie. Maar uiteindelijk nog iets van een uur met die kerel zitten babbelen en heb zelfs ook nog een biertje aangeboden gehad(!!)

Mijn kanaal om spullen te kopen is en blijft toch V&A, mede door de gezellige mensen maar ook door het feedback systeem.

Ik weet dat dit account pas 1 jaar bestaat, omdat ik van mijn vorig account het wachtwoord kwijt ben geraakt en niet meer de moeite er voor heb genomen om hem te recoveren. (Vorige account stond iets van 5 jaar geregisteerd)

Door Tweakers user Trokken, zondag 13 mei 2012 18:13

Het ergste wat ik ooit gezien heb was iemand die in de V&A beoordeling van een andere tweaker iets in de trand had gezet van: "Gaf een onzin bod op [.url=ad]"
Terwijl die tweaker vanuit mijn perspectief een redelijk bod deed.

Door Tweakers user Wallie, zondag 13 mei 2012 18:50

Leuk dat je dit schrijft. Een jaar of 2 geleden heb ik een keer erover geklaagd bij tweakers.net zelf. Met name over het feit dat mensen, ondanks dat ik geen veiling aan had staan, toch elke keer in de reacties eronder er een bieding van gingen maken. Dit terwijl er toch bij staat dat je alleen inhoudelijk mag reageren. Kreeg een reactie dat ik maar naar marktplaats moest gaan als het me niet beviel... :|

Door Tweakers user kjellyaman, maandag 14 mei 2012 01:25

Nu ja, ik geef wel toe dat het soms fout kan gaan, maar ikzelf heb al meerdere zaken op tweakers gekocht via V&A en ik ben steeds tevreden over de vlotte werking en de vriendelijke tweakers :)

Zelf heb ik nog geen beoordelingen, maar goed ik stoor me daar ook niet aan.
Als ik een bod doe en de verkoper gaat akkoord regel ik het zo snel mogelijk en geef ik ook feedback over de betaling status. je wil immers zo snel mogelijk wat je koopt :) en de verkoper wil er voor het overeengekomen bedrag zo snel mogelijk vanaf :)

Er zullen altijd minder aangename ervaringen zijn maar ik vind gewoon dat je altijd moet antwoorden of het nu positief of negatief is, zo weten beide partijen waar ze staan.

Door Tweakers user nero355, maandag 14 mei 2012 10:09

Mijn #1 ergernis : Kopers of verkopers die geen feedback/rating achterlaten na een succesvolle verkoop :(

Ik verkoop niet vaak en koop nog minder vaak, maar laat wel ALTIJD feedback achter met uitzondering van een aantal verkopen die via DM zijn geregeld naar aanleiding van posts in topics, maar dat lijkt me logisch :)

Verder stel ik een verplichte minimale prijs voor bij T.E.A.B. advertenties en een verbod op rare advertenties zoals "Gevraagd : Produkt X dat net uit is voor een onrealistische prijs" en de al genoemde "Super oud produkt ruilen voor nieuw produkt + bijbetaling" toestanden.

Verder nog 1 verzoek aan alle Tweakers die gebruik maken van V&A : Hou er rekening mee dat sommige leden weleens wat minder tijd hebben voor T.net dan de bedoeling is/was tijdens een verkoop/aankoop en de communicatie dus wat langer kan duren !!

Ik heb dit 1 keer meegemaakt en vond de reactie daarop echt gewoon NIET leuk : Ik had al een 100% positieve feedback gegeven en kreeg effe mooi een 4/5 sterren beoordeling terug, terwijl alles binnen 1 week geregeld was :/
Gelukkig daarna wel "uitgepraat" en nog een extra beoordeling gehad, maar was echt nergens voor nodig naar mijn mening.

Door Tweakers user 195780, maandag 14 mei 2012 10:31

nero355 schreef op maandag 14 mei 2012 @ 10:09:
Ik heb dit 1 keer meegemaakt en vond de reactie daarop echt gewoon NIET leuk : Ik had al een 100% positieve feedback gegeven en kreeg effe mooi een 4/5 sterren beoordeling terug, terwijl alles binnen 1 week geregeld was :/
Gelukkig daarna wel "uitgepraat" en nog een extra beoordeling gehad, maar was echt nergens voor nodig naar mijn mening.
Misschien begrijp ik je niet goed, maar 4 sterren tot 5 sterren is toch een prima beoordeling??

Door Tweakers user BioHazard, maandag 14 mei 2012 11:18

nero355 schreef op maandag 14 mei 2012 @ 10:09:
Mijn #1 ergernis : Kopers of verkopers die geen feedback/rating achterlaten na een succesvolle verkoop :(

Ik verkoop niet vaak en koop nog minder vaak, maar laat wel ALTIJD feedback achter met uitzondering van een aantal verkopen die via DM zijn geregeld naar aanleiding van posts in topics, maar dat lijkt me logisch :)

Verder stel ik een verplichte minimale prijs voor bij T.E.A.B. advertenties en een verbod op rare advertenties zoals "Gevraagd : Produkt X dat net uit is voor een onrealistische prijs" en de al genoemde "Super oud produkt ruilen voor nieuw produkt + bijbetaling" toestanden.

Verder nog 1 verzoek aan alle Tweakers die gebruik maken van V&A : Hou er rekening mee dat sommige leden weleens wat minder tijd hebben voor T.net dan de bedoeling is/was tijdens een verkoop/aankoop en de communicatie dus wat langer kan duren !!

Ik heb dit 1 keer meegemaakt en vond de reactie daarop echt gewoon NIET leuk : Ik had al een 100% positieve feedback gegeven en kreeg effe mooi een 4/5 sterren beoordeling terug, terwijl alles binnen 1 week geregeld was :/
Gelukkig daarna wel "uitgepraat" en nog een extra beoordeling gehad, maar was echt nergens voor nodig naar mijn mening.
DAT! Ik ben altijd supernetjes, en verpak alles als een pro, maar krijg er nooit meer waarderingen voor. Soms maar. Erg jammer.

Door Tweakers user Jolly_Jumper, maandag 14 mei 2012 11:42

Spullen verpakken is voor sommige ook erg moeilijk, keertje een PS3 gekocht hier. Netjes geld overgemaakt en toen ik 'm toegestuurd kreeg bleek dat hij alleen maar een sticker op de PS3-doos had geplakt (dus geen extra doos erom heen met zachte vulling of iets dergelijks). Hierdoor was de controller beschadigd, contact opgenomen met de verkoper en uiteindelijk tot de afspraak gekomen dat hij een kleine bijdrage zou leveren zodat ik een andere controller kon kopen (beschadigde verkocht uiteraard). Zo gezegd, zo gedaan. Nadat ik aangaf dat ik 't geld ontvangen had, eiste hij min of meer dat ik een positieve feedback zou geven (want beloofd is beloofd!) meldde hij nog. Uiteraard netjes gedaan en dan verwacht je ook wel iets terug, maar helaas is dat dan weer teveel gevraagd.

Door Tweakers user Elijan9, maandag 14 mei 2012 17:23

Ik heb maar één slechte ervaring, bij iemand die de veilingmodus aan had staan, gewoon helemaal niet reageert ook al sta vanaf dag 1 tot het verlopen van de veiling bovenaan en uiteindelijk pas dagen na het verlopen van de veiling de moeite neemt te reageren nadat ik een negatieve beoordeling plaats. Aan recente beoordelingen te zien is diegene geen spat veranderd in de loop van de jaren...

Maar voor de rest vind ik V&A toch wel veel beter werken dan marktplaats, verkopers zijn een stuk minder anoniem. Ik zal echter niet zo snel in zee gaan met iemand die nog maar een maand is aangemeld bij tweakers en nog geen beoordelingen heeft, of iemand met een (terechte) negatieve beoordeling. Maar al met al laat ik veel liever iemand via tweakers iets versturen dan via marktplaats, ook als mij dat (iets) meer geld kost.

Door Tweakers user Dinnesch, maandag 14 mei 2012 19:12

Ik verkoop / koop sinds 2009 dingen via T.net, toen ik ermee begon was ik erg blij met de prettige communicatie vergeleken met Marktplaats.

Heb het afgelopen jaar/afgelopen maanden ook de indruk dat er meer "luie" tweakers zijn, zoals anderen hier al omschreven heb valt hieronder niet reageren, geen fatsoenlijk antwoord geven(ik heb het ZO druk en ZO'n sociaal leven, ik heb niet eens de tijd om meer dan 5 woorden te typen), afhaken na akkoord gaan etc.
Over het algemeen nog steeds heel tevreden hoor, alleen zijn er steeds meer mensen die het verzieken.

Ik had recent een 2007 iPod Classic 160GB te koop gezet waar meteen veel geinteresseerden op afkwamen, en ik was iets te snel om akkoord gegaan met een bedrag van 105 euro. Balen, misschien had ik er wel 120 voor kunnen krijgen, maar het geeft toch ook geen goed gevoel om een koper zo teleur te stellen als je door je eigen 'stomheid' akkoord bent gegaan.

De meest voordehandliggende oplossing lijkt me om gewoon eerlijk het beoordelingsformulier in te vullen als je een slechte ervaring, iets wat ik eerlijk gezegd in het verleden nooit heb gedaan.

Bij deze: in het vervolg zal ik consistent een eerlijke beoordeling achterlaten op de profielen van mensen die geen verantwoordelijkheid nemen voor wat ze te koop zetten/kopen.

[Reactie gewijzigd op maandag 14 mei 2012 19:15]


Door Tweakers user analog_, dinsdag 15 mei 2012 16:08

Blijkbaar mag je tegenwoordig elke week reposten, had er ene gereport en kreeg dat als antwoord.

Door Tweakers user sys64738, dinsdag 15 mei 2012 23:22

Ik heb ook al een paar posts over het asociale gedrag op Marktplaats geschreven hier maar zie inderdaad (ondanks dat ik niet heel veel verkoop via T.net) dat we ook diezelfde kant op gaan.

Voordeel van V&A is dat je ten minste nog een beoordelingssysteem hebt. Je kunt altijd een keer een slechte beoordeling krijgen omdat er een meningsverschil is ontstaan maar als je structureel slechte feedback krijgt, moet je je toch een achter je oren gaan krabben.

Door Tweakers user zeef, woensdag 16 mei 2012 13:34

We hebben wel gekeken naar minimumeisen voor V&A maar zoals velen al voor mij concludeerden vraag je of te weinig posts en is de hindernis zo genomen of je vraagt teveel en dan krijg je crap in je techfora. Daarnaast duperen we daarmee ook mensen die zich prima gedragen in V&A. Laatst kwam ik een account tegen met meer dan 100 positieve reviews en 0 forumposts. Is dat erg? ik vind van niet.

Door Tweakers user Denskie, woensdag 16 mei 2012 16:02

het ergste vind ik tegenwoordig nog dat gerapporteerde ads totaal genegeerd worden. ik doe me moeite om dit te rapporteren en tweakers is niet eens in staat om gewoon reactie te geven?

Als er een productnaam in de titel staat en als omschrijving "Als nieuw" kan je ad direct weg weg vind ik.
als je iets wilt verkopen geef je me er informatie over, dan hoef ik niet te googlen.
toch mag dit prima van tweakers.

ook het feit dat er veel bedrijven handelen via tweakers stoort me.

wat nou de nieuwste ipad in alle soorten op bestelling leverbaar?
dixons prijs -10% ??

dan ben je gewoon keihard aan het handelen welke duidelijk niet mag volgens de tweakers regels.
toch word ook deze ad gewoon toegestaan en kan het bedrijf lekker op bestelling nieuwe ipad leveren zondere dat deze aan een bedrijf gekoppeld zijn.

Prijzen van gratis of ¤1,- meld ik ook altijd. Tegenwoordig worden die vaker gewoon door de moderator zelf even aangepast naar ¤10,-

Korte enkele zinnetjes als reactie horen daar ook bij. Ook als je advies wilt geven word je afgesnauwd. Meestal word ook de ad meteen verwijderd.
een monitor kopen in de aanbieding voor ¤100,- en verkopen voor ¤120,-?
ja, dan meld ik bij de reacties dat je deze te duurt doorverkoopt.

Ook vind ik dat je altijd de reacties aan dient te zetten!
en advertentie waar ik alleen een DM kan sturen sla ik sowieso al over. Ik wil kunnen mailen en als ik een vraag heb een reactie kunnen plaatsen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 16 mei 2012 16:06]


Door Tweakers user mistervis007, vrijdag 25 mei 2012 23:11

Ook vind ik dat je altijd de reacties aan dient te zetten!
Ik snap je visie en deel deze ook met je.
Mar wat ik dan wel, op zijn zachts gezegd, vreemd vind is het volgende:
"Het is niet mogelijk om te reageren op de gallery pagina van Denskie."
Jij die vindt dat altijd de recties moeen aanstaan, zet ze zelf op je profielpagina uit!
Waarom, negatieve reacties gehad die je niet met de rest wilt delen?
Of wat moet ik hiervan denken dan :?

Door Tweakers user Floppus, zondag 27 mei 2012 22:32

@Wallie, zondag 13 mei 2012 18:50
Hoax!
Ik zie het vaker, mensen vinden het een stoer verhaal ofzo te vertellen dat ze onheus behandeld zijn. Wat jij beschrijft komt simpelweg niet voor: dus kom maar op met dat bewijs :)

Of bedoel je dat je in Augustus 2010 zélf erop gewezen bent geen onzinreacties te plaatsen? Dát klopt namelijk. Niet de boel verdraaien he?
-----

@Denskie, woensdag 16 mei 2012 16:02
Niet vergeten dat de voorwaarden over tijd ook met de tijd meegaan he?
Kleinschalige handel en aanbieden van 2e hands goederen door partijen die wel meer handelen is sinds enige tijd toegestaan. Vooral om te kijken of dat het aanbod voor de bezoekers zou vergroten.

Dat iemand weinig informatie geeft in een advertentie... Tsja, dan blijft ie er waarschijnlijk mee zitten. Waar moeten wij de grens trekken? Je wil de metaalsamenstelling van een aangeboden paperclip weten? Voor veel artikelen is veel informatie niet van belang. Het is onmogelijk te bepalen wat voldoende informatie is bij duizenden mogelijke artikelen.

Dat prijzen aangepast worden door een moderator is ook weer zo'n totale onzin. Waar hálen jullie het. En dan klagen over een gratis dienst die probeert die dat zo goed mogelijk probeert aan te bieden? Beseffen jullie dat dit soort onzingeblaat ook gewoon schadelijk is??? Ongelofelijk... En daar steek ik mijn vrije tijd in om het voor dit soort figuren enigszins veilig te houden :X

[Reactie gewijzigd op zondag 27 mei 2012 22:45]


Reageren is niet meer mogelijk