Steeds meer Marktplaats trekjes op Tweakers V&A?

Door Jolly_Jumper op zaterdag 12 mei 2012 13:24 - Reacties (41)
Categorie: -, Views: 7.764

Normaliter ben ik niet zo'n "blogger", maar omdat ik de mening van de doorgewinterde Tweaker wel wil weten (met name de Tweaker die vaak op de V&A is) toch maar een keertje een blog :).

Het gaat dus om de V&A hier op Tweakers waarbij je vaak prettig zaken kan doen, zowel als koper als verkoper. Verkopers zijn serieus en reageren gewoon op berichten en geïnteresseerden die bieden nemen het product ook gewoon af. Kortom, iedereen komt zijn afspraken gewoon 'netjes' na in tegenstelling tot veel Marktplaats kopers en verkopers. Details zal ik jullie maar besparen, want die kennen jullie waarschijnlijk wel.

Nu is 't mij de laatste tijden erg opgevallen dat het hier ook steeds meer op Marktplaats begint te lijken: niet reageren op (meerdere DM's, mails), afspraken niet nakomen etc.

Voorbeeld: zo had ik gister weer een wat mindere ervaring. Iemand biedt iets te koop aan voor 100 euro. Ettelijke minuten na het plaatsen van de adv. een DM gestuurd dat ik 't wilde overnemen voor 100 euro. Je zou denken, je bent de eerste dus je mag 'm overnemen. Geen reactie van de verkoper terwijl hij wel online is en nog een paar andere advertenties plaatst. Ondertussen bij de reacties gezien dat er meerdere mensen de vraagprijs hebben geboden en de verkoper meldt daar ook dat m'n bod binnen is, maar nog steeds geen reactie op m'n bod.

Vanmorgen weer de adv. bekeken en ik zie dat hij de prijs opeens heeft verhoogd naar 120 euro. Teveel bieders die 100 euro boden of gewoon een scherpe vraagprijs? Intussen uiteraard nog steeds geen reactie en zojuist zie ik dat hij 'plotseling' verkocht is. Op Tweakers zou je denken dat men op z'n minst het fatsoen heeft om dit soort dingen netjes te melden, in de zin van "ik heb al een hoger bod gekregen" zodat je evt. kan meebieden maar helaas dus niet het geval. Ook stond er niet aangegeven dat hij naar de hoogste bieder gaat en dat 't per opbod gaat. Nou lig ik er niet wakker van dat hij al verkocht is, maar 't lijkt steeds meer op Marktplaats waar die meer regel dan uitzondering is.

Wat vinden jullie, als je iets te koop hebt staan en iemand biedt de vraagprijs: meteen verkopen of wachten of er nog een hogere bod komt? En wat als je bijv. al een deal hebt voor de vraagprijs en plots biedt er iemand hoger? Ben je dan een dief van je eigen portemonnee of kom je gewoon je afspraken na en neem je het verschil voor lief?

In mijn ogen hoor je andere kopers ook te behoeden voor dit soort verkopers die afspraken niet nakomen in de zin van een slechte beoordeling voor de communicatie. Helaas zijn veel verkopers dan op hun tenen getrapt en geven (onterecht?) een slechte beoordeling terug. Voorheen was dit op Ebay ook heel vaak het geval, "Jij geeft mij een negatieve feedback, hier heb je negatieve feedback terug". Dit behoort gelukkig al tot het verleden en verkopers kunnen kopers geen negatieve feedback meer geven.

Voor alle duidelijkheid, dit is slechts een voorbeeld van een recente gebeurtenis maar ik heb ook tigtal voorbeelden waarbij het wél vlekkeloos is verlopen.

Wat is jullie mening over de V&A op Tweakers?